مُـَـًِــاُىِِاُ اُصَدقَـــُِــاُء
اهلاً وسهلاً بيكـ معانا يا نجمـ فىا منتدياتـ ماىا اصدقاء
اهلاً بيكـ يا احلىا واجمل زائر فى الدنيا كلها
ياريت تشرفنا بتسجيلكـ فىا المنتدىا
ولا انتـ كينجـ ومشتركـ معانا لو انت مشتركـ معانا سجل تانى
هههههههههههه
ياريت تسجل الدخول
يلا بقا علشان مطولشـ عليك
يلا سلاموز وتفاح بس تفاح امركانىا ومانجة
مُـَـًِــاُىِِاُ اُصَدقَـــُِــاُء
اهلاً وسهلاً بيكـ معانا يا نجمـ فىا منتدياتـ ماىا اصدقاء
اهلاً بيكـ يا احلىا واجمل زائر فى الدنيا كلها
ياريت تشرفنا بتسجيلكـ فىا المنتدىا
ولا انتـ كينجـ ومشتركـ معانا لو انت مشتركـ معانا سجل تانى
هههههههههههه
ياريت تسجل الدخول
يلا بقا علشان مطولشـ عليك
يلا سلاموز وتفاح بس تفاح امركانىا ومانجة
مُـَـًِــاُىِِاُ اُصَدقَـــُِــاُء
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مُـَـًِــاُىِِاُ اُصَدقَـــُِــاُء
 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 الكشري علي الطريقة المصرية

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
هدير
نائــــب الادارهـ
نائــــب الادارهـ
avatar


انثى عدد المساهمات : 344
تاريخ التسجيل : 14/01/2010
الموقع : ماى أصدقاء
العمل/الترفيه : بمكتب

الكشري علي الطريقة المصرية Empty
مُساهمةموضوع: الكشري علي الطريقة المصرية   الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالخميس مارس 11, 2010 5:50 pm

الكشري علي الطريقة المصرية 572736




كشري على الطريقه المصريه



[size=25]المقادير:


الارز بالعدس:
كوب ارز مصرى
كوب عدس اسمر
كوب ماء سلق العدس
بصله كبيره مبشوره
زيت
بهارات
بابريكا
ملح

المكرونه:
نصف باكيت مكرونة
3 ملاعق كبيره صلصه طماطم
القليل من الماء
زيت
ملح

الصلصة:
3 حبات طماطم بدون قشر "عصير طماطم"
ملعقه كبيرة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مفروم
4 ملاعق كبيره خل
القليل من الماء
زيت
ملح

الكمونيه:
4 فصوص ثوم
ربع كوب ماء
ملعقه صغيره هرميه كمون
2 ملعقه كبيره خل
زيت
ملح

البصل الوردات:
زيت
2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة
فلفل



الطريقة:



الارز بالعدس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نقوم بتحضير الرز بنقعه
في الماء لمده ساعه ونغسله
جيدا ونصفيه
بعد ذلك .




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نغسل العدس الاسمر ثم يسلق جيدا ويترك
جانبا ونحتفظ بماء سلق العدس لاستخدمه في تسويه الرز بعد ذلك.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه البصل
ثم نضيف البهارات والبابريكا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم نضيف الارز الابيض المغسول والمصفى.


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

مع التقليب المستمر لمده 3 دقائق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم نضيف عليه العدس المسلوق والمصفى ونقلب
برفق شديد حتى يختلط الجميع ومن ثم نضيف ماء سلق العدس والملح.



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يغطى ويترك على النار الهادئة حتى يتم النضج,
وهذا شكله النهائي ان شاء الله..



المكرونه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نسلق المكرونه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونقوم بتحضير صلصه المكرونه

نقوم بوضع الزيت في القدر
ثم نضيف 3 ملاعق كبيره صلصه طماطم والقليل من
الماء واخيرا الملح



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم نقوم بإضافه المكرونه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ونقلبها جيدا مع الصلصه

تجهيز الصلصة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نضع الزيت في قدر على
النار ثم الثوم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم نضيف عصير الطماطم "3 حبات طماطم نضعها في
ماء ساخن لتسهيل ازاله القشره الخارجيه ثم نضربهم في خلاط العصير"

ثم نضيف ملعقه الصلصه والقليل من الماء والملح
واخيرا الخل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الكمونيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نضع الزيت في قدر على
النار ثم الثوم, ثم نضيف الكمون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم ربع كوب الماء ونتركم
يغلوا على النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
واخيرا نضيف الخل والملح
حسب الرغبه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وردات البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نحمر البصل الجوانح المضاف اليه القليل من
الفلفل فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ او مصفاه وذلك
لاضافته على وجه الطبق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الصوصات مع البصل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

نقوم بتحضير طبق كبير من الكشري للتقديم على
السفره..

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

اولا نقوم بوضع طبقه من الارز بالعدس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثانيا نضع طبقه من المكرونه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثالثا نضيف حلقات البصل المحمر للتجميل ونقدم
معه الصوصات على جنب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

طريقه اخرى للتقديم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]هذه
الصورة تم تصغيرها تلقائيا . إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل
حجمها . أبعاد الصورة الأصلية 600x443 وحجمها 257 كيلو بايت .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يغرف الارز
بالعدس في طبق صغير لشخص واحد
ويوضع
فوقه قليل من المكرونه وفوقها الصلصة ثم نضيف البصل المحمر لتجميل الطبق
.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

والف هنا وشفا
منقول[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحمد شوقى
الـــمـــديــــر الـــعـــام
الـــمـــديــــر الـــعـــام
أحمد شوقى


ذكر عدد المساهمات : 866
تاريخ التسجيل : 07/01/2010
العمر : 30
الموقع : ماى أصدقاء
العمل/الترفيه : طالب

الكشري علي الطريقة المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري علي الطريقة المصرية   الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالإثنين مارس 15, 2010 7:18 pm

تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://myfrinds.7olm.org
هدير
نائــــب الادارهـ
نائــــب الادارهـ
avatar


انثى عدد المساهمات : 344
تاريخ التسجيل : 14/01/2010
الموقع : ماى أصدقاء
العمل/الترفيه : بمكتب

الكشري علي الطريقة المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري علي الطريقة المصرية   الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالأربعاء مارس 17, 2010 11:05 pm

تسلم أخ المصري

طلتك المميزة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hossam
™[مــراقــب عــــام]™
™[مــراقــب عــــام]™
hossam


ذكر عدد المساهمات : 158
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 35
الموقع : ماى أصدقاء

الكشري علي الطريقة المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري علي الطريقة المصرية   الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالجمعة مارس 26, 2010 2:16 pm

حلو أوى الكشرى دة ينفع كدة ع طول مجوعانى ليا عزومة عندك بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هدير
نائــــب الادارهـ
نائــــب الادارهـ
avatar


انثى عدد المساهمات : 344
تاريخ التسجيل : 14/01/2010
الموقع : ماى أصدقاء
العمل/الترفيه : بمكتب

الكشري علي الطريقة المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكشري علي الطريقة المصرية   الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالأحد مارس 28, 2010 10:43 am

ههههههههههه

من عينيه الأثنين أخ حسااام

منور التوبيك والله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكشري علي الطريقة المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» الفتاة المصرية (موزة) المنتحرة-لو قلبك ضعيف ما تدخل
» الآن مع سلسلة كرتون فتيان السلاحف الرائعه 32 حلقة كاملين مدبلج للغة العربية المصرية تحميل مباشـــر على اكثر من سيرفر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مُـَـًِــاُىِِاُ اُصَدقَـــُِــاُء :: قسم الأزياء والموضة والمطبخ :: المطبخ-
انتقل الى:  
المواضيع الأخيرة
» حصريا على مزيكاتوداى::1000 لعبه جافا لجميع انواع هواتف الموتورلا-بمساحه 70 ميجا وعلى سيرفرات صاروخيه
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالجمعة أبريل 24, 2015 4:07 pm من طرف mahmeod

» حصريا : النسخه 3D.DvDScr المنتظره للفيلم الرائع Avatar بحجم 2.4 GB مترجم وعلى اكثر من سيرفر
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالجمعة أكتوبر 05, 2012 4:27 pm من طرف Rameic

» ادخل فوراً قوانين المنتدىا
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالأربعاء سبتمبر 19, 2012 1:55 am من طرف Fathe17fb

» 150 برنامج كامل لجميع الاجهزة تحميل مباشر
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالأربعاء سبتمبر 19, 2012 1:42 am من طرف Fathe17fb

» حصريا: لعبة السباقات والسرعة Virtual Rollcage Stage II بحجم 28 ميجا فقط على كذا سيرفر
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالسبت ديسمبر 03, 2011 5:30 pm من طرف أحمد

» حصريا جريمه قتل وخطف القاتل في المدرسه بالاسماعليه مع معتز الدمرداش في برنامج 90 دقيقه
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالثلاثاء أغسطس 10, 2010 11:09 pm من طرف أحمد ياسر

» حوار مع دمعه
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالإثنين أغسطس 09, 2010 12:22 pm من طرف أحمد ياسر

» انا بقيت مدير كلة يدخل يقولى راية
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالإثنين مايو 31, 2010 2:39 pm من طرف أحمد ياسر

» حصريأ علي ماى اصدقاء مهرجان عرب المعادي محمود الصعيدي من دجي فيجو
الكشري علي الطريقة المصرية Emptyالإثنين مايو 31, 2010 2:34 pm من طرف أحمد ياسر

مفيش كليك يمين